Snart midsommar, här en del av vad som hänt.

 

DSCN0210 DSCN0214 (2) DSCN0219

Dags för skogsplantering endast 2000 plantor. Numera är de inte giftbehandlade mot snytbaggen. Istället är plantans stam behandlad med vax som skyddar den mot gnag. Förmodligen skyddar det dåligt i vårt fall då det inte är markberett. Det är mycket med ris och då kan baggen gå på detta och komma åt plantan ovanför vaxet. Gran är det träslag som är mest användbart och planteras mest. Löv är i vissa fall mer användbar och kan komma mer i framtiden. Vi har valt gran till en viss del, men har en hel del självförökning och där är det mest björk.

DSCN0318 DSCN0296 DSCN0302

Nu har vår sockerlönn blommat med sina speciella blommor. Massor av bi som hämtar nektar och för till kupan. Det blir ett kraftfullt ljud av alla bina. Vi hade någon besökare som sade ”Det är som en katolsk mässa”. Det gäller att inte parkera bilen under trädet, den blir då glaserad.

DSCN0323 DSCN0325 DSCN9951
Nu är stängslingen klar och djuren kan komma ut och beta. Det är en trevlig syn och ger liv i landskapet.

DSCN0369

Det är mycket om cykling Ekomuséet har olika rundor beskrivna i en behändig broschyr, finns även på nätet. Med Sandbolet som bas kan ni under några dagar cykla några olika runder.

Detta inlägg publicerades i Allmänt av admin. Bokmärk permalänken.

Om admin

Vägbeskrivning Slöinge och Getinge ligger mellan Halmstad och Falkenberg. Från någon av dessa platser kör Ni mot Asige. Ni kommer fram till Asige bygdegård, gul byggnad till vänster, där vägskylt Ekomuseum tunnbinderi. Kör ca 400 m, till skylt Ekomuseum Sandbolet, efter 200 m är Du framme. GPS RT 90 X 6309965 Y 1313451 Hitta hit med hjälp av karta