Om oss

9 Hus trädgård trädgård 120302 Raimos bilder 006
Fam. Carlsson

Gården Sandbolet är från 1800-talet och belägen i en gammal kulturbygd. Rolands farfar köpte den i början av 1900-talet och ägnade sig åt skogs- och jordbruk, samt mjölkproduktion. Dessutom odlade han grönsaker och frukt. På 40-talet överlät han rörelsen till sönerna.

Vi övertog gården 1987, som i dag omges av en stor trädgård med många växter. Ett vackert bokbestånd ger en speciell karaktär åt gårdsmiljön. 1997 fick Sandbolet Falkenbergs kommuns miljöpris för föredömliga insatser i god byggnadsvård, kryddodling och mångfald i natur och miljöfolkbildning.

Kurser svamp, vilda växter mm. I trädgården har vi en örtagård med kryddväxter och mycket annat. Intill finns ett mindre orangeri med Medelhavsväxter.
Omgivningarna är mycket spännande med många sevärdheter. Trakten är lämplig för vandringar och cykelturer. Ekomuseet har gjort en broschyr med 12 cykelturer (finns tillhanda här). Det är 2 km till en fin badsjö med bryggor och 14 km till havet, samt även möjlighet till fiske.

Sandbolet ingår i ”Ekomuseum nedre Ätradalen ”är ett samlingsnamn för ett 80-tal besöksmål. Vi har ganska bra kunskap om andra turistmål. men för mer information kontakta Falkenbergs Turistbyrå.

Min hustru Berit är tyvärr död för över 2,5 år sedan. Det är naturligtvis en stor förlust för mig och verksamheten. Vi, jag fortsätter ungefär som tidigare och har en hel del att visa.