Stora trädresan

 

DSCN2873

 

Snurrigare än vanligt, men det börjar att rätta till sig, efter att ha varit hemma en vecka. Anledningen är att vi haft 2 veckor med 9 timmars fel tid. Lång flygresa, miljömässigt mindre bra. Vi har fått uppleva mycket och vi får hoppas att med detta kan tillföra besökare och andra mer kunskap.

Med andra ord vi har varit på en fantastisk resa. ”Den stora trädresan”, Från Seattle till San Fransisco. Stega upp 12 meter, 21 personer för att nå runt, så får ni diameter på världens största träd, det högsta är över 120 meter, dock inte samma träd. Detta och mycket, mycket annat, gå in på nätet så kan ni se ett axplock.

Det var en resa för Södra och Skogsresor den var otroligt strukturerade. Jan Hedliund som har skapat resan. ”pekade med hela handen”, utan att det vid något tillfälle kändes besvärande. Det var han och Torbjörn Wiklund som höll i resan. Torbjörn hade en öppen hand ur vilken han öste ut klurigheter, historier och mycket annat. Dessa två var väldigt olika, men tillsammans blev det fantastiskt team.

Hösten har kommit. men hör gärna av er. Växter i orangeriet frodas. Ni kan även kolla på utställningarna. Övernatta gärna, vi har mycket annat att visa och berätta om. 

Detta inlägg publicerades i Allmänt av admin. Bokmärk permalänken.

Om admin

Vägbeskrivning Slöinge och Getinge ligger mellan Halmstad och Falkenberg. Från någon av dessa platser kör Ni mot Asige. Ni kommer fram till Asige bygdegård, gul byggnad till vänster, där vägskylt Ekomuseum tunnbinderi. Kör ca 400 m, till skylt Ekomuseum Sandbolet, efter 200 m är Du framme. GPS RT 90 X 6309965 Y 1313451 Hitta hit med hjälp av karta