Om oss

9 Hus trädgård trädgård 120302 Raimos bilder 006Fam. Carlsson

Gården Sandbolet är från 1800 talet och belägen i gammal kulturbygd. Rolands farfar köpte den i början av 1900-talet, och ägnade sig åt skogs- och jordbruk samt mjölkproduktion. Dessutom odlade han grönsaker och frukt. På 40-talet överlät han rörelsen till sönerna.

1987 övertog vi gården, som i dag omges av en stor trädgård med många växter och en artrik örtagård. Ett vackert bokbestånd ger en speciell karaktär åt gårdsmiljön. 1997 fick Sandbolet Falkenbergs kommuns miljöpris för föredömliga insatser i god byggnadsvård, kryddodling och mångfald i natur och miljöfolkbildning.

På logen har vi har utställningar under temat Natur Kultur och Miljö. Kurser svamp, vilda växter mm.
I trädgården har vi en örtagård med kryddväxter och mycket annat. Intill finns ett mindre orangeri med Medelhavsväxter.
Omgivningarna är mycket spännande, med många sevärdheter. Trakten är lämplig för vandringar och cykelturer. Ekomuseet har gjort en broschyr med 12 cykelturer. Den har vi här. 2 km till en fin badsjö med bryggor, 14 km till havet, även möjlighet till fiske.

Sandbolet ingår i ”Ekomuseum nedre Ätradalen ”är ett samlingsnamn för ett 80-tal besöksmål. Vi har ganska bra kunskap om andra turistmål. men för mer information kontakta Falkenbergs Turistbyrå.